Custom Search

RAHSIA ANAK SOLEH


Tahukah anda, kebanyakan masalah sosial yang berlaku di luar kebanyakannya berpunca daripada pendidikan dari rumah?
Pernahkah anda terfikir, bagaimana menjadi ibu-bapa yang berjaya mendidik anak dan membesarkan anak?

Anak perlulah dididik dengan penuh rasa cinta dan bijaksana. Bukanlah memberi tekanan dan kemarahan. Pendidikan yang paling penting dalam diri anak adalah pendidikan AQIDAH. Kerana dengan pendidikan AQIDAH, anak anda mampu berjalan di muka bumi menjadi manusia yang bijaksana.
PERCAYAKAH ANDA BAHAWA KEBANYAKAN IBU BAPA TIDAK TAHU BAGAIMANA UNTUK MULA MENDIDIK ANAK??? “Sekiranya anak anda sudah berusia 2 tahun tetapi anda masih belum lagi mula mendidik mereka secara serius, lupakanlah dia dan dapatkan anak yang baru! (Pakar Kanak -Kanak)
Sesetengah anak lebih selesa berada di luar rumah berbanding berada di rumah. Seolah-olah, berada di luar rumah lebih seronok dan bebas. Hal ini berpunca daripada cara ibu bapa berinteraksi dengannya. Sehingga tiada keseronokan tinggal di rumah. Cuba anda bayangkan jika hal ini berlaku pada diri anda sebagai ibu bapa. Anak anda mula mencari rakan-rakan di luar untuk mencurahkan isi hati dan mencari keseronokan.
  
TIDAKKAH ANDA BIMBANG DENGAN SITUASI TERSEBUT?
Cuba lihat fakta di bawah:
15 juta orang yahudi boleh mengusai dunia berbanding 1.6 billion ummat Islam di seluruh dunia?

MENGAPA???
Mereka bersungguh-sungguh dalam mendidik anak mereka.Education is the first bussines!
Pernah kira tak berapa banyak duit yang kita sanggup keluarkan untuk menyekolahkan anak kita seumur hidupnya nanti? Bagaimana kalau saya katakan bahawa kalau anda mengeluarkan duit itu lebih awal sedikit, lalu belanjakan ia untuk mendidik anak anda sejak kecil lagi, faedahnya jauh lebih besar dari menghabiskan beratus ribu ringgit mengahantar anak ke universiti?
Otak seorang bayi apabila dia baru lahir sudah mencapai 50% perkembangannya, mencapai 80% pada usia 2 tahun dan 90% pada usia 5 tahun. Mereka sangat berpotensi menjadi anak yang bijak dan indah budipekertinya apabila kita tahu kaedah yang benar dalam mendidik mereka.

Namun, adakah wang yang anda laburkan untuk pendidikan anak sejak lahir bakal menjadikan anak lebih bijak atau bertambah liar? 

KAMI ADA JALAN PENYELESAIANNYA...

Ebook "Rahsia Anak Soleh" ini akan merungkaikan persoalan yang sering bermain di fikiran ibu bapa yang ingin memberikan pendidikan kepada anak mereka dengan berkesan dan bijaksana. Malah, mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk mendidik anak sejak kecil, lebih besar faedahnya daripada ketika anak sudah meningkat remaja.
Anda tidak perlu risau, jika anda merupakan ibu bapa yang bekerjaya, anda mampu mendidik anak anda juga. Anda mampu memberikan sepenuh kasih sayang buat anak anda juga dan anda mampu menjadikan anak anda cintakan anda dengan sepenuh hati berbanding cintakan orang gaji anda.
Custom Search